اسلحههای غیرمجاز در کمین مهمانان تازه رسیده گیلان
جارستان-دامها و اسلحههای غیرمجاز در مناطق مختلف گیلان، همچنان پرندگان مهاجر تازه از راه رسیده را مورد هدف قرار میدهند. پرندگان به هر دلیلی که مهاجرت میکنند مسلماً قهرمان حیوانات مهاجر بشمار میروند. حواصیلها، اردک سانان، مرغابیسانان، کشیم شانهدار بزرگ، کشیم سیاه گردن، یلوه کوچک، کاکایی از پرندگان ارزشمند دنیا هستند که برای زمستانگذرانی گیلان
جارستان-دامها و اسلحههای غیرمجاز در مناطق مختلف گیلان، همچنان پرندگان مهاجر تازه از راه رسیده را مورد هدف قرار میدهند.
پرندگان به هر دلیلی که مهاجرت میکنند مسلماً قهرمان حیوانات مهاجر بشمار میروند. حواصیلها، اردک سانان، مرغابیسانان، کشیم شانهدار بزرگ، کشیم سیاه گردن، یلوه کوچک، کاکایی از پرندگان ارزشمند دنیا هستند که برای زمستانگذرانی گیلان را انتخاب میکنند.
پرندگان مهاجر با حضور خود در استان گیلان زیباییهای طبیعی این سرزمین را صد چندان میکنند و این روزها پیشقراولان این دسته بزرگ به استان آمدهاند. اما برخی شکارچیان متخلف رسم مهمانوازی را به جا نیاورده با اسلحههای غیرمجاز کمر همت به شکار این پرندگان بستهاند.
شکارهای غیرمجاز برخی پرندگان را منقرض میکند
امروزه بهعلت گسترش سلاحهای غیرمجاز و افزایش شکار برخی گونههای پرندگان تا مرز انقراض پیش رفته است این در حالی است که با ایجاد و تجهیز سایتهای پرندهنگری میتوان درآمد هنگفتی از وجود پرندگان مهاجر نصیب استان کرد، اما اقدامات انجام شده برای کسب چنین درآمدهایی بسیار کندتر از گامهای شکارچیان است.
پرندهنگری گونهای سرگرمی است که مربوط به مشاهده و بررسی پرندگان در طبیعت میشود. پرندهنگری بخشی از فعالیت بومگردی (اکوتوریسم)بشمار میآید. در ایران روز ۲۵ آبان برای این روز اختصاص یافته است.
فعالترین فصلهای سال برای پرندهنگری در منطقه گرمسیری به هنگام کوچ بهاره و کوچ پائیزه پرندگان است. در این فصول میتوان بیشترین گونههای پرنده را مشاهده کرد، چون آن گونه پرندههایی که در منطقه ویژهای آشیانه نمیسازند در این فصلها از شمال به جنوب میکوچند و در میان دسته پرندگان مهاجر دیده میشوند.
تالاب انزلی از بزرگترین سایتهای زمستانگذران پرندگان مهاجر کشور
مرداب انزلی را میتوان از بهترین سامانهای پرندهنگری در ایران نام برد.
به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، «اکبر میغی» رئیس اداره حفاظت از محیطزیست انزلی با اشاره به اینکه مطالعات مشترک سازمان حفاظت محیطزیست و سازمان همکاریهای ژاپن(جایکا)انجام شده است، گفت: نتیجه مطالعه پرندگان نشان داد که بیش از ۱۴۰ هزار پرنده عبوری و زمستانگذران در فصل پائیزو زمستان به تالاب میآیند.
وی افزود: بر اساس این تحقیقات حدود ۱۳۰۰ قطعه پلیکان خاکستری فصل زمستان گذشته را در تالاب انزلی سپری کردند که این تعداد پنج تا ۱۰ درصد جمعیت کل این پرنده را در جهان شامل میشود.
میغی تصریح کرد: همچنین در این مطالعه ۲۷۲۵ آشیانه جوجهآوری پرستوی دریایی تیره ثبت شده که این تعداد یک درصد از کل جمعیت جهانی دارای معیارهای لازم جهت ثبت در سایت کنوانسیون رامسر را داراست.
وی خاطر نشان کرد: پس از خوتکای پر سفید، مرغابیسانان، چنگر و غاز به تالاب میآیند و با سردتر شدن هوا اواخر پائیز شاهد حضور قو و پلیکان هستیم.
رشته تور زندهگیری پرندگان شکاری در کمین مسافران گیلان
امید میرود امسال میزبانان بهتری پرندگان مهاجر استان باشیم و در برخورد با متخلفین و شکارچیان غیرمجاز پرندگان برخوردهای بسیار جدی صورت بگیرد.
یکی از اقدامات انجام شده شامگاه گذشته رخ داده است و مأمورین یگان حفاظت محیط زیست شهرستان لاهیجان حین گشت و کنترل از عرصهها و جلوگیری از تخلفات شکار و صید ۵ رشته تور زندهگیری پرندگان شکاری را کشف و ضبط کردند.
به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی اداره حفاظت محیطزیست لاهیجان با توجه به اینکه برخی افراد سودجو با نصب تله نسبت به زندهگیری این گونهها اقدام میکنند، در این راستا با گشت و کنترلهای مدام برای جلوگیری از هرگونه صید این پرندگان مأمورین حضور مستمری در مناطق وجود دارد.
مجازات سنگین در انتظار شکارچیان متخلف
در صورت مشاهده اقدام قانونی و قضایی بعمل و مجازات سنگین در انتظار آنان خواهد بود.
در ادامه گشت و نظارتهای استان امروز یک قبضه اسلحه شکاری از نوع دو لول توسط مأمورین یگان حفاظت پاسگاه محیطبانی چاف و چمخاله، کشف و ضبط شده است.
به گزارش روابط عمومی اداره حفاظت محیطزیست استان گیلان، مأمورین یگان حفاظت پاسگاه محیطبانی چاف و چمخاله، حین گشت و کنترل از عرصههای طبیعی به یک نفر متخلف در حین آغاز به شکار به همراه یک قبضه اسلحه دولول، یک قبضه سلاح شکاری و سه قطعه پرنده در آستانه کشف و ضبط شده است.
علاقه ادامهدار شکارچیان متخلف به خوتکاها
این پرندگان شکار شده از نوع خوتکا هستند. «ابراهیم غلامی» رئیس اداره محیطزیست آستانه با اعلام این خبر گفت: مأمورین یگان حفاظت این اداره همچنین ۶ رشته دام هوایی نیز از زمینهای کشاورزی منطقه سالکده جمعآوری کردند.
وی افزود:هرگونه اقدام به شکار و صید از راههای مختلف نظیر احداث کومهنما و هکشنما تا اعلام ضوابط و مقررات جدید شکار و صید از سوی سازمان حفاظت محیطزیست، ممنوع است.
ایسنا
برچسب ها :
ناموجود- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰